Доступність посилання

ТОП новини

Голова МЗС Люксембургу: тероризм і шукачі притулку – це різні речі


Жан Ассельборн
Жан Ассельборн

Міністр закордонних справ Люксембургу, який наразі головує в Євросоюзі, Жан Ассельборн застерігає європейців від змішування понять тероризму і міграції.

«Ці дві дуже різні речі: допомога біженцям і міграція – це прояв нашої людяності, а тероризм – це неприйнятний прояв варварства, з яким слід боротися всіма засобами, які ми маємо», – заявив Ассельборн перед зустріччю міністрів закордонних справ у Брюсселі.

За його словами, Євросоюз усіма силами, у тому числі і військовими, має боротися з екстремістським угруповання «Ісламська держава».

«Чи то в Сирії, чи то в Іраку, чи в Лівії – у нас є один спільний ворог: це організація «Ісламська держава», яка повстала проти наших спільних цінностей, – каже дипломат. – Я гадаю, ніхто з наших колег в Євросоюзі не заперечить, що треба всім долучитися до цієї боротьби за виживання європейських цінностей».

При цьому Ассельборн не виключає, що для боротьби з «Ісламською державою», яка взяла на себе відповідальність за низку атак у столиці Франції, можливо, доведеться звернутися по допомогу сил НАТО.

13 листопада в Парижі сталася низка нападів: на стадіон, концертний зал і ресторани, внаслідок чого загинули 132 людини, близько 350 були поранені. Відповідальність за це взяло на себе угруповання «Ісламська держава».

Семеро нападників загинули, більшість із них підірвалися, активувавши пояс смертника. Інших можливих причетних до нападу шукають.

Після нападів у Парижі президент Франції Франсуа Олланд назвав його «актом війни», оголосив у країні надзвичайний стан і пообіцяв «безжальну відповідь» бойовикам, які взяли відповідальність за напади.

XS
SM
MD
LG