Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровська ТВК виготовила дублікат печатки комісії – член комісії


Дніпропетровська ТВК виготовила нову печатку комісії – член комісії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:40 0:00

Дніпропетровська територіальна виборча комісія виготовила нову печатку. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердив член виборчої комісії Андрій Гусак, а також народний депутат України Тарас Батенко, який був присутній в приміщенні міської виборчої комісії.

Зокрема, Андрій Гусак повідомив, що комісія була змушена «вжити всіх заходів, щоб не допустити зриву виборів». Він зазначив, що нова печатка нічим не відрізняється від старої, окрім літери «Д», що означає «дублікат», і запевнив, що печатка зараз перебуває в приміщенні комісії.

За словами народного депутата Тараса Батенка, виготовлення печатки «було спровоковане діями» голови комісії Валентини Панкулич, яка упродовж двох днів «блокувала роботу ТВК, не проводила засідань, зачинялась у кабінеті з невідомими сторонніми особами». Народний депутат також додав, що про ці факти вже поінформовані начальники обласного управління поліції і Служби безпеки України.

На запитання Радіо Свобода про дозвіл Центральної виборчої комісії на виготовлення нової печатки народний депутат зазначив, що нічого не знає про коментар ЦВК з цього приводу, водночас заявивши, що «ЦВК надто довго реагує на такі речі».

Речник ЦВК Костянтин Хівренко повідомив Радіо Свобода, що комісія «лише обговорює рішення» щодо Дніпропетровської ТВК, однак ніякого рішення поки немає і чи буде – невідомо.

Водночас підсумкове засідання Дніпропетровської міської ТВК наразі триває під головуванням заступника голови міської комісії, голова комісії Панкулич на ньому відсутня.

Існування двох печаток викликало дискусії в районних виборчих комісіях. Так, у районній ТВК Амур-Нижньодніпровського району міста у понеділок виявили, що частина документів з міської ТВК скріплена однією печаткою, а частина, зокрема, де йдеться про заміну деяких членів комісії, – іншою, з літерою «Д». Члени Амур-Нижньодніпровської комісії зажадали від міської комісії прибути до них і надати пояснення щодо чинності цих документів.

У міській виборчій комісії Дніпропетровська триває конфлікт між головою виборчкому та іншими членами щодо заміни деяких ДВК і районних комісій. Голова міськвиборчкому Валентина Панкулич відмовилась ставити печатку під ухвалами виборчої комісії, а секретар комісії Юлія Ільїна – свій підпис. Відтак міська ТВК намагалась організувати свою роботу без них.

Цієї ночі члени міської виборчої комісії зажадали від голови ТВК Валентини Панкулич звіту про документи, які вона скріплювала своєю печаткою за останні дні без їхнього відома, і та пообіцяла надати такий звіт. Однак пізніше, коли члени комісії намагались увійти до кабінету, до якого пішла голова ТВК готувати звіт, їм повідомили, що тій стало зле.

Офіційних результатів другого туру виборів мера Дніпропетровська наразі немає. За даними паралельного підрахунку голосів від громадянської мережі «Опора», на виборах у Дніпропетровську перемагає «укропівець» Борис Філатов, у нього майже 53,8% голосів, його суперник Олександр Вілкул від «Опозиційного блоку» набирає 46, 2% голосів.

XS
SM
MD
LG