Доступність посилання

ТОП новини

Путін: Росія цього року не вимагатиме від України виплати боргу


Володимир Путін
Володимир Путін

Росія готова дозволити Україні не виплачувати борг у три мільярди доларів цього року, а виплачувати по мільярду доларів в 2016–2018 роках, заявив президент Росії Володимир Путін.

У Туреччині на саміті «Групи 20» Путін додав, що Росія очікує від Заходу гарантій кредитоспроможності України, і висловив сподівання, що питання про реструктуризацію українського боргу буде вирішене до кінця року.

«Ми зробили несподівану пропозицію: ми не просто погодилися з реструктуризацією, а запропонували кращі умови, ніж просив Міжнародний валютний фонд», – сказав російський президент.

Путін обговорив питання гарантій виплати боргу України із президентом США Бараком Обамою і директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

Раніше сьогодні міністр фінансів Росії Антон Силуанов повідомив, що Москва зробила пропозицію щодо вирішення суперечки Україною в питанні реструктуризації боргу на суму три мільярди доларів. Під час саміту «Групи 20» у Туреччині Силуанов додав, що цю пропозицію Москва озвучила Міжнародному валютному фонду. Подробиць він не навів.

Упродовж осені Україна узгодила реструктуризацію зобов’язань із більшістю своїх кредиторів – крім Росії. Москва вимагає повного повернення 3 мільярдів доларів, наданих Києву в грудні 2013 року за результатами домовленостей тодішнього президента України Віктора Януковича з його російським колегою Володимиром Путіним.

Граничний термін виплати цього боргу – 21 грудня.

XS
SM
MD
LG