Доступність посилання

ТОП новини

В Україні створили онлайн-ресурс для моніторингу порушень в українських вишах


Стадний: ми створили онлайн-ресурс про порушення в українських вишах
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

Стадний: ми створили онлайн-ресурс про порушення в українських вишах

Аналітичний центр дослідження суспільства CEDOS до Дня студента презентував онлайн-ресурс для моніторингу порушень у вишах – Profrights.org.

Цей ресурс дозволяє повідомити про правопорушення, свідком якого ви стали у ВНЗ, подивитись на карті і в графіках, в яких університетах скільки і які є порушеньня, почитати пояснення до правових норм і процедур у ВНЗ, розповідає виконавчий директор CEDOS Єгор Стадний.

«Ми зіткнулися з проблемою, що інформація про різноманітні зловживання в університетах губиться в інформаційному просторі. І ми подивилися, що у різних сферах в Україні є чимало різних сайтів, які фіксують діяльність народних депутатів, моніторинг відвідування комітетів, діяльність міністерств тощо і це все зосереджено в одному місці. І ми подумали, що непогано було б зробити ресурс, таку собі базу порушень у ВНЗ, де в одному місці в зручному вигляді зосереджені повідомлення про зловживання в тих чи інших університетах України», – говорить Стадний

Кожен студент або викладач, або просто небайдужа людина може зареєструвати своє повідомлення про порушення, яке після перегляду та перевірки каталогізують та внесуть до бази, яка відображатиметься у декількох географічних та тематичних розрізах, пояснює Стадний.

Проект Profrights має на меті привернути увагу до порушення прав студентів та викладачів у закладах вищої освіти: виявляти найбільш поширені з них, інформувати про шляхи захисту своїх прав та визначити необхідні зміни для подальшого вдосконалення законодавства.

За словами Стадного, у своїй роботі Profrights дотримується законодавства України щодо захисту персональних даних і не поширює інформацію з обмеженим доступом.

Profrights оцінює вірогідність причетності особи до правопорушення або неетичної поведінки і поширює відповідну інформацію лише у випадку, коли така вірогідність, на думку Profrights, є високою і ґрунтується на фактичних даних, оприлюднених у достовірних джерелах.

17 листопада в усьому світі відзначають день студентів.

XS
SM
MD
LG