Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: за добу сепаратисти 21 раз обстріляли українські позиції на Донбасі


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

Сьогодні сепаратисти 21 раз стріляли у напрямку українських позицій на Донецькому та Артемівському напрямках.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, на Донеччині проросійські бойовики обстріляли Зайцеве та Майорськ із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«З цих же видів озброєння прихильники так званого «русcкого мира» обстріляли Невельське, Піски, Красногорівку та Мар’їнку. З 82-міліметрових мінометів вели вогонь безпосередньо по наших позиціях у Зайцевому та Красногорівці», – йдеться у повідомленні.

Сепаратисти угруповання «ДНР» на своїх сайтах заявляють, що українські військові обстріляли «Вольво-Центр» в Куйбишевському районі Донецька з озброєння БМП і мінометів, а бойовики угруповання «ЛНР» звинувачують сили АТО у зосередженні забороненої Мінськими угодами військової техніки біля лінії зіткнення.

Від початку вересня в зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Проте вже понад два тижні частіше повідомляють про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні умов перемир’я.

Сьогодні речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що у разі подальшого загострення ситуації на Донбасі українські військові будуть змушені повернути на першу лінію оборони артилерію та міномети.

XS
SM
MD
LG