Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Мосійчук пообіцяв не втікати з України


Ігор Мосійчук під час затримання у Верховній Раді, фото 17 вересня 2015 року
Ігор Мосійчук під час затримання у Верховній Раді, фото 17 вересня 2015 року

Народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук, проти якого ведеться кримінальне провадження, заявив, що не збирається виїжджати з України. Як написав він у фейсбуці, нині, опинившись на волі, він готується до нової операції в інституті імені Шалімова.

Мосійчук додав, що вже на вівторок, 17 листопада, призначене чергове судове засідання в його справі, і Генеральна прокуратура проситиме повернути арешт як запобіжний захід йому.

Він також стверджує, що в попередніх рішеннях щодо його арешту «чітко зафіксовані численні порушення законодавства», й він «не має сумнівів», що виграє справу з цього приводу в Європейському суді з прав людини.

Тим часом агентство «Українські новини» з посиланням на неназване «джерело у правоохоронних органах» повідомило, що оперативні підрозділи Служби безпеки України і Міністерства внутрішніх справ отримали доручення не допустити ймовірної втечі Мосійчука, в першу чергу за кордон. Підтвердження чи заперечення цієї інформації з інших джерел наразі немає.

Увечері в неділю, 15 листопада прес-служба депутата повідомила, що Ігор Мосійчук вийшов із-під варти, бо закінчився попередній визначений судом термін його тримання під арештом, а Печерський районний суд Києва не продовжив його до того моменту.

17 вересня Верховна Рада дала згоду на притягнення Мосійчука до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його й затримали силовики в будівлі парламенту.

Перед голосуванням генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому депутат нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.

Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема в одержанні неправомірної вигоди. Суд обрав Мосійчукові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, наразі він перебуває в лікарні у зв’язку зі станом здоров’я.

XS
SM
MD
LG