Доступність посилання

ТОП новини

Контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі збереться у Мінську


Спеціальний представник ОБСЄ на переговорах у Мінську Мартін Сайдік
Спеціальний представник ОБСЄ на переговорах у Мінську Мартін Сайдік

У вівторок, 17 листопада, профільні підгрупи Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі проведуть засідання в Мінську. Очікується, що серед тем обговорення стануть умови амністії, питання відновлення інфраструктури регіону, проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Українська сторона в переговорній групі не надає наразі додаткових деталей переговорів.

Водночас представники сепаратистів на сайтах угруповання «ДНР» повідомили, що сьогоднішній раунд переговорів у Мінську передбачатиме роботу всіх чотирьох профільних підгруп, зокрема з питань безпеки та економіки. Сепаратисти заявили, що серед тем для найближчого обговорення, які вони пропонують, є розмінування територій.

Раніше проведення зустрічі контактної групи щодо України в Мінську на 17 листопада анонсував спеціальний представник ОБСЄ на переговорах в Мінську Мартін Сайдік.

Останнє засідання учасників контактної групи у Мінську відбулося наприкінці жовтня, пізніше переговорники «зустрічалися» в режимі відеоконференції. Останні домовленості сторін стосувалися відведення озброєння калібру до 100 міліметрів і танків від лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG