Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ заперечує затягування розслідування злочинів проти активістів Майдану


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура заперечує затягування розслідування злочинів проти активістів Майдану.

«Жодного кроку до затягування зі сторони слідчих не робиться… Наша робота побудована таким чином, щоб не просто притягти до відповідальності, відзвітуватися, а потім отримати виправдувальні вироки. Ми хочемо так, щоб у разі притягнення особи до відповідальності вона отримала справедливий вирок», – заявив начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

Також, за його словами, експертні установи не можуть забезпечити проведення великої кількості експертиз.

Крім того, однією з причин тривалого розслідування Горбатюк називає те, що велика кількість документів щодо подій на Майдані була знищена.

Напередодні президент України Петро Порошенко заявив, що вимагає від правоохоронців звіту щодо розслідування злочинів на Майдані.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули.

16 жовтня 2015 року начальник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що розслідуванню злочинів проти Майдану чиняться перепони.

XS
SM
MD
LG