Доступність посилання

ТОП новини

ЄС завершив усі процедури для запуску ЗВТ з Україною – Порошенко


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Європейський союз повідомив владі України про завершення всіх процедур для запуску зони вільної торгівлі з 1 січня 2016 року, заявляє президент України Петро Порошенко.

«Щойно ЄС оголосив про готовність до зони вільної торгівлі з Україною з 1 січня 2016 року. До нас надійшла нота Ради ЄС про завершення всіх процедур для запуску ЗВТ. Тепер ніяких перешкод немає. З нового року починаємо!» – йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці глави держави у Facebook.

Угода про зону вільної торгівлі є складовою Угоди про асоціацію, яку Україна і ЄС підписали 27 червня 2014 року. Політична частина угоди вже діє з початку нинішнього року в режимі тимчасового застосування ще до завершення ратифікації всіма сторонами. Економічна частина передбачає створення зони вільної торгівлі, однак її імплементацію відтермінували до 1 січня 2016 року.

Росія неодноразово висловлювала незадоволення щодо майбутнього втілення економічної частини Угоди про асоціацію України і ЄС і погрожувала запровадити продовольче ембарго щодо України після набуття чинності документа. Але в ЄС заявляли, що Угода про зону вільної торгівлі України і Євросоюзом не спрямована проти Росії.

XS
SM
MD
LG