Доступність посилання

ТОП новини

У Криму двом фігурантам «справи 26 лютого» продовжили арешт до 19 лютого


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Київський районний суд Сімферополя (в системі російської окупаційної влади) продовжив до 19 лютого 2016 року термін утримання під вартою кримськотатарським активістам Алі Асанову і Мустафі Дегермеджі, які були затримані і заарештовані в рамках «справи 26 лютого», а зараз перебувають у СІЗО Сімферополя.

Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії, рішення продовжити термін утримання під вартою в суді пояснили побоюваннями, що фігуранти справи «можуть сховатися і чинити тиск на свідків».

Також у суді зазначили, що слідство у цій справі ще не закінчено.
Адвокат Алі Асанова Олександр Кателін заявив, що буде оскаржувати це рішення суду.

Біля будівлі суду в Сімферополі зібралося близько 50 людей – близькі та рідні фігурантів цієї справи, тут також є близько 10 поліцейських.

У вівторок в Криму має також відбутися засідання суду щодо продовження запобіжного заходу заступникові голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемові Чийгозу, справа якого, за даними адвоката, має понад 20 томів.

Всі трьох російські слідчі звинувачують в участі в «масових заворушеннях» 26 лютого 2014 року. Тоді під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу, з одного боку, і «Русского єдінства», з іншого. Організаторами заходів протилежного спрямування виступили глава Меджлісу Рефат Чубаров і лідер «Русского єдінства» Сергій Аксьонов. Тоді в результаті сутичок двоє людей загинули. Слідчий комітет Росії після анексії Криму порушив за цим фактом кримінальну справу.

XS
SM
MD
LG