Доступність посилання

ТОП новини

ЄС підтримав запит Франції про військову допомогу


Міністри оборони країн Євросоюзу одностайно підтримали запит Франції про військову допомогу. Таке рішення міністри ухвалили на зустрічі в Брюсселі.

Франція зробила запит відповідно до Лісабонської угоди, яка передбачає, що у випадку «збройної агресії» проти будь-якої держави ЄС решта країн зобов’язані «допомогти всіма засобами, які є в їхньому розпорядженні».

За словами міністра оборони Франції Жана-Іва Ле Дріана, допомога може надійти у формі «співпраці у вторгненні Франції в Сирії й Іраку».

Внаслідок нападів на концертний зал, стадіон, бари і ресторани в Парижі 13 листопада загинули 129 людей, сотні інших були поранені. Відповідальність за напади взяло угруповання «Ісламська держава», але це ще не підтвердила західна розвідка.

Президент Франції Франсуа Олланд 16 листопада закликав скликати засідання Ради безпеки ООН для обговорення спільної реакції на тероризм і заявив про намір обговорити це з президентом США Бараком Обамою і президентом Росії Володимиром Путіним.

Олланд заявив, що Франція також буде нарощувати воєнну кампанію проти угруповання «Ісламська держава» не для того, щоб «стримати його, але щоб його знищити».

XS
SM
MD
LG