Доступність посилання

ТОП новини

Сьома хвиля мобілізації очікується не раніше від початку 2016 року – Генштаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що сьома хвиля мобілізації очікується не раніше ніж на початку наступного року.

«Найближчим часом проведення сьомої хвилі мобілізації до Збройних сил України не очікується», – повідомила прес-служба Генштабу на сторінці у Facebook.

У Генштабі додали, що сьому хвилю мобілізації проведуть на підставі відповідного указу президента України, оскільки рішення про її початок ухвалює глава держави.

«Зараз Генеральний штаб зосереджується на залученні до лав ЗСУ військовослужбовців за контрактом, які мають відповідний досвід», – мовиться в повідомленні.

У жовтні президент України Петро Порошенко заявляв, що необхідності для оголошення мобілізації немає. Раніше він повідомляв, що упродовж шести оголошених владою хвиль мобілізації 210 тисяч українців прийшли на військову службу.

Раніше в зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Проте вже другий тиждень частіше повідомляється про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG