Доступність посилання

ТОП новини

Контактна група в Мінську проводить зустріч з представниками бойовиків – МЗС Білорусі


Тристороння контактна група з врегулюванню ситуації на Донбасі в Мінську проводить зустріч з представниками угруповань «ДНР» і «ЛНР», що контролюють частину Донецької і Луганської областей України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС Білорусі в Twitter.

Як повідомила у Facebook речниця учасника групи від України, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер, координатори від ОБСЄ зроблять доповіді про підсумки своєї роботи у всіх чотирьох робочих підгрупах.

Раніше МЗС повідомляло про зустрічі в Мінську координаторів робочих підгруп і засідань робочих підгруп Тристоронньої контактної групи.

Серед обговорюваних тем – умови амністії, питання відновлення інфраструктури регіону, проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької й Луганської областей.

Водночас представники сепаратистів на сайтах угруповання «ДНР» повідомили, що сьогоднішній раунд переговорів у Мінську передбачатиме роботу всіх чотирьох профільних підгруп, зокрема з питань безпеки та економіки. Сепаратисти заявили, що серед тем для найближчого обговорення, які вони пропонують, є розмінування територій.

Останнє засідання учасників контактної групи у Мінську відбулося наприкінці жовтня, пізніше переговорники «зустрічалися» в режимі відеоконференції. Останні домовленості сторін стосувалися відведення озброєння калібру до 100 міліметрів і танків від лінії розмежування сторін на Донбасі.

Вже другий тиждень поспіль у зоні АТО повідомляють про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG