Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську завершилося засідання контактної групи – речниця Кучми


Учасники переговорів в Мінську, архівне фото
Учасники переговорів в Мінську, архівне фото

У Мінську завершилося засідання контактної групи, повідомила речниця представника України, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, Україна вимагає повного припинення вогню на Донбасі, допуску міжнародних організацій та їхніх експертів, зокрема організації «Лікарі без кордонів», на території окремих районів Донбасу.

«Звертаємо увагу на необхідність активізації процесу обміну незаконно утримуваних осіб, на даний час у вирішенні цього питання прогресу немає», – написала вона.

Оліфер зазначила, що за результатами засідання Тристороння контактна група ухвалила відповідне звернення, воно буде опубліковане згодом.

Про завершення засідання контактної групи також повідомляють сепаратисти на своїх сайтах, однак про результати зустрічі не йдеться.

Засідання контактної групи тривало кілька годин, у ньому взяли участь представники сепаратистів.

Попереднє засідання учасників контактної групи у Мінську відбулося наприкінці жовтня, пізніше переговорники «зустрічалися» в режимі відеоконференції. Останні домовленості сторін стосувалися відведення озброєння калібру до 100 міліметрів і танків від лінії розмежування сторін на Донбасі.

Вже другий тиждень поспіль у зоні АТО повідомляють про випадки порушення режиму припинення вогню і про загострення ситуації на Донбасі. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG