Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі тривають акції за і проти Вілкула


У Кривому Розі вранці 18 листопада під будівлею міськради, де працює міська виборча комісія, тривають акції за і проти визнання обрання Юрія Вілкула міським головою. Про це Радіо Свобода поінформували активісти, які перебувають під стінами будівлі.

За їхніми даними, в акції на підтримку Вілкула бере участь близько сотні людей, в основному це працівники гірничо-збагачувальних комбінатів з Інгулецького району. Вони скандують: «Вілкул – наш мер!». У руках в учасників цієї акції плакати з написами «Інгулецький район вільний від фальсифікацій!» тощо.

Їм протистоїть група з близько тридцяти прихильників кандидата на посаду міського голови від партії «Самопоміч» Юрія Милобога. Вони скандують: «Рабів до раю не пускають!», «Вілкула – геть!», «Ганьба!».

Активісти цього мітингу підтвердили інформацію про рішення міської виборчої комісії щодо перерахунку голосів на одній виборчій дільниці Інгулецького району.

У середу вранці про дозвіл виборчої комісії Кривого Рогу перерахувати лише одну дільницю повідомив народний депутат від «Самопомочі» Ярослав Маркевич у Facebook.

«Виборча комісія відмовилася розглянути скарги, а потім установити результати виборів. І одразу приступила до реєстрації депутатів (нагадаю, переможцем у мерських перегонах вони раніше визнали Вілкула). Тому на першу годину ночі в Кривого Рогу (на думку виборчої комісії) є законно обраний мер і депутати», – написав він.

17 листопада «Опозиційний блок» зробив офіційну заяву, що підстав для визнання результатів виборів міського голови Кривого Рогу недійсними немає. «Під час виборів на жодній дільничній комісії, на жодній територіальній комісії не було складено актів про порушення. І лише після оголошення результатів виборів сторона, що програла, почала фабрикувати акти», – заявили в «Опозиційному блоці».

Водночас голова обласної організації Комітету виборців України Станіслав Жолудєв того ж дня заявив, що є підстави для перерахунку результатів на 4 виборчих дільницях міста.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

XS
SM
MD
LG