Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії заочно заарештував фігуранта справи Нємцова


Басманний суд Москви сьогодні заочно заарештував бійця батальйону «Північ» МВС російської республіки Чечні Руслана Мухудінова, підозрюваного в організації вбивства опозиціонера Бориса Нємцова.

Мухудінову висунули звинувачення у вбивстві і незаконному обороті зброї, він оголошений у федеральний і в міжнародний розшуки. Слідство припустило, що саме про нього, як про «Русика», який обіцяє 25 мільйонів рублів за вбивство російського опозиціонера, говорив у своїх свідченнях ймовірний виконавець злочину, колишній військовослужбовець чеченського батальйону «Північ» Заур Дадаєв.

У ході сьогоднішнього засідання суддя зачитала довідку, згідно з якою Руслан Мухудінов, ймовірно, ховається від правосуддя в Об’єднаних Арабських Еміратах. Слідство припускає, що він міг залишити Росію за чужим паспортом, повідомляє російський «Інтерфакс».

Адвокат Мухудінова заявив про невинуватість свого підзахисного.

Борис Нємцов був убитий в ніч на 28 лютого на Великому Москворецькому мосту недалеко від Кремля. У справі про вбивство заарештовані п’ятеро уродженців Чечні. Всі вони заперечують провину.

XS
SM
MD
LG