Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко пропонує створити меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні та музей Революції гідності


Траур на Майдані, 24 лютого 2014 року
Траур на Майдані, 24 лютого 2014 року

Президент України Петро Порошенко звернувся до Кабінету міністрів з пропозицією створити меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні та музей Революції гідності. Про це він повідомив у своєму twitter-і.

Напередодні Порошенко заявив, що вимагає від правоохоронців звіту щодо розслідування злочинів на Майдані, зокрема сказав, що силовики мають, «починаючи з понеділка, відзвітували саме в такій формі: хто бив студентів 30 листопада, прізвища та винні, хто знущався з журналістів, бив журналістів і громадських активістів 1 грудня на Банковій, хто організовував штурм і давав наказ штурмувати Майдан 11 грудня. І головне, хто несе відповідальність за вбивства».

Від учора до 20 листопада слідчі ГПУ звітуватимуть про розслідування злочинів щодо Майдану.

21 листопада 2013 року в Україні почалися акції протесту, відомі як Євромайдан, які також згодом назвали Революцією гідності.

Всього, за даними Генпрокуратури, під час Майдану постраждали понад 2 тисячі людей, 104 з них загинули. Найбільше активістів загинули у лютому 2014 року. Тоді під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

За даними прокуратури, розслідується близько 2000 злочинів, скоєних під час Майдану, проте обвинувальних вироків щодо цих проваджень іще немає.

XS
SM
MD
LG