Доступність посилання

ТОП новини

Кернес вдруге вступив на посаду мера Харкова


Геннадій Кернес (архівне фото)
Геннадій Кернес (архівне фото)

Геннадій Кернес вдруге вступив на посаду міського голови Харкова. На першій сесії Харківської міської ради VII скликання він склав присягу.

«Я не допущу в цьому залі ніякої політики. Тут розглядатимуться лише питання, що стосуються життєдіяльності та життєзабезпечення нашого міста і тих завдань, які перед нами поставили мешканці нашого міста», – сказав Кернес.

При цьому на сесію міської ради не пропустили частину активістів і журналістів. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, це стосується журналістів і центральних, і місцевих ЗМІ. Входи до зали засідань були зачинені й охоронялися посиленими нарядами силовиків у захисному обмундируванні, включно із шоломами. Прес-служба міськради повідомила журналістам, що вона до цих заходів не причетна.

На сесію міськради Харкова поліція не пустила журналістів (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00

За результатами місцевих виборів до Харківської міськради пройшли партії «Відродження», «Самопоміч», «Блок Петра Порошенка «Солідарність» і «Наш край».

Найбільше депутатських мандатів (57) здобула партія «Відродження», яка підтримує переобраного міським головою Харкова Геннадія Кернеса. На другому місці опинилася «Самопоміч» із 13 мандатами. «Блок Петра Порошенка» Солідарність» і «Наш край» отримали по 7 мандатів.

Кернес є мером Харкова від 2010 року.

XS
SM
MD
LG