Доступність посилання

ТОП новини

Казахстан: Назарбаєв закликав міняти чиновників, що засиділися на посадах


Назарбаєв: якщо справи не йдуть, треба міняти керівника
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:16 0:00

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив, що треба шукати заміну посадовцям, які називають себе незамінними й не хочуть іти з посад, коли настає пенсійний вік.

Треба міняти й першого керівника, коли справи не йдуть, додав президент. Якщо такі керівники самі створюють проблеми, їх треба позбуватися, бо є добре навчена молодь, та її нікуди не пускають, сказав Назарбаєв, виступаючи на розширеному засіданні уряду.

За словами президента, він заветував законопроект про державну службу, бо вимагає, щоб у ньому чітко передбачили вихід державних службовців на пенсію з досягненням пенсійного віку, що становить нині в Казахстані 63 роки для чоловіків і 58 років для жінок.

Він також заявив, що це «стосується нас усіх».

Але з повідомлень про його виступ не ясно, чи мав 75-річний Назарбаєв, який незмінно керує Казахстаном уже 26 років, на увазі й самого себе.

Нурсултан Назарбаєв керує Казахстаном іще з радянських часів, із 1989 року, спершу як перший секретар Компартії Казахської РСР, а з кінця 1991-го як президент уже незалежного Казахстану. Відтоді він кілька разів переобирався, найчастіше на позачергових виборах, або продовжував свій термін на посаді через референдум без виборів. За роки авторитарного керівництва Казахстаном Назарбаєв запровадив у країні ринкові реформи, які разом зі значними запасами нафти й газу дозволили перетворити Казахстан на другу економічну потугу після Росії на теренах колишнього СРСР. При цьому критики звертають увагу, що президент тримався за владу, придушуючи інакодумство і вільні засоби інформації і незаконно, на їхню думку, домігшись зняття для себе обмежень на термін на президентській посаді.

XS
SM
MD
LG