Доступність посилання

ТОП новини

У «Блоці Порошенка» вимагають перерахунку результатів виборів у Кривому Розі


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Партія «Блок Петра Порошенка-Солідарність» вимагає від ЦВК ухвалити рішення про перерахунок бюлетенів на всіх дільницях, де існують сумніви щодо чесності встановлених результатів виборів мера Кривого Рогу.

«Перерахунок бюлетенів має бути проведений публічно, у присутності ЗМІ, політичних партій і громадських організацій. Тільки це може зняти будь-які питання щодо переможця виборів. Ми категорично засуджуємо початок роботи новобраних органів місцевої влади до тих пір, поки не будуть розглянуті всі скарги та винесені всі судові рішення, які стосуються питань прозорості виборчого процесу», – йдеться у заяві партії.

Раніше сьогодні біля будівлі ЦВК вимагали скасувати рішення Криворізької виборчої комісії, яка «затвердила фальсифікацію виборів на користь Юрія Вілкула та замінити тих її членів, які за це голосували».

17 листопада «Опозиційний блок» зробив офіційну заяву про те, що підстав для визнання результатів виборів міського голови Кривого Рогу недійсними немає. «Під час виборів на жодній дільничній комісії, на жодній територіальній комісії не було складено актів про порушення. І лише після оголошення результатів виборів сторона, що програла, почала фабрикувати акти», – заявили в «Опозиційному блоці».

Того ж дня голова обласної організації Комітету виборців України Станіслав Жолудєв заявив, що є підстави для перерахунку результатів на 4 виборчих дільницях міста.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси. Сьогодні Криворізька міська виборча комісія оголосила переможцем другого туру виборів міського голови чинного мера Юрія Вілкула, він склав присягу міського голови.

XS
SM
MD
LG