Доступність посилання

ТОП новини

Посольство США в Росії висміяло фальшивий «лист Держдепу ЛГБТ-активістам»


Будівля посольства США в Москві, архівне фото
Будівля посольства США в Москві, архівне фото

Посольство США в Росії висміяло фальшивий лист нібито від Державного департаменту США зі вказівками російським ЛГБТ-активістам щодо їхньої діяльності, який публікувало російське видання «Ізвестія».

Посольство оприлюднило у твітері цей текст, виправивши в ньому червоними чорнилами численні помилки і в англійській мові, і в оформленні листа, яких не припустився б Держдепартамент.

«Шановні «Ізвестія», наступного разу, коли будете використовувати фальшиві листи, присилайте нам – будемо раді допомогти виправити помилки. Щиро ваш, Держдеп», – дописано до виправленого псевдолиста.

На сайті «Ізвестій» зображення цього листа вже немає. Але там залишаються принаймні дві статті, які широко цитують фальшивку як нібито справжнє листування між російським активістом ЛГБТ-руху Миколою Алексеєвим і представниками Державного департаменту США, яке викрили і оприлюднили неуточнені «хакери». Посилаючись на цю фальшивку, російське видання стверджує, ніби США планують перерозподілити свої кошти на користь проекту GayRussia.Ru та інших ЛГБТ-організацій за рахунок інших опозиційних організацій, що виявилися менш ефективними, і високо цінують активність руху секс-меншин. Крім того, стверджують «Ізвестія», Держдепартамент США нібито ставить ЛГБТ-активістам у Росії завдання вести цілеспрямовану кампанію дискредитації чиновників і керівників державних компаній у контексті їхньої сексуальної орієнтації.

У Росії організації на захист прав сексуальних меншини зазнають тиску, їхню діяльність обмежує закон, відомий як «закон про пропаганду гомосексуалізму» – він забороняє пропаганду «нетрадиційних сексуальних відносин» (не уточнюючи, які вважати «традиційними») серед неповнолітніх, але фактично створює підстави забороняти акції ЛГБТ-спільноти на підставі, що їх можуть побачити неповнолітні. Крім того, в Росії поширена й підтримується провладними колами думка, що до акцій, які не схвалює Кремль, неминуче в негативному плані причетний Захід і, зокрема, «Держдеп США».

XS
SM
MD
LG