Доступність посилання

ТОП новини

За день на Донбасі зафіксували 17 обстрілів із боку бойовиків – штаб АТО


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

За день у середу на Донбасі загалом зафіксували 17 обстрілів з боку бойовиків. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, два обстріли сталися на артемівському напрямку та 15 – на донецькому.

«З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вони вели неприцільний вогонь по Авдіївці, Опитному, Красногорівці, Новгородському, Мар’їнці та Первомайському», – мовиться у повідомленні.

За даними штабу, на артемівському напрямку бойовики стріляли у бік Лозового та Троїцького двічі з гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Сепаратисти угруповання «ДНР» на своїх сайтах заявляють, що сьогодні українські військові відкрили мінометний вогонь по селу Спартак біля Донецького аеропорту, а бойовики угруповання «ЛНР» про оперативну ситуацію не повідомляють.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Проте від початку листопада все частіше повідомляється про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

Учора в Мінську учасники контактної групи під час переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі вкотре наголосили на необхідності припинення порушень Мінських угод.

XS
SM
MD
LG