Доступність посилання

ТОП новини

Рівненську облраду очолив представник Радикальної партії Ковальчук


«Блок Петра Порошенка», який отримав найбільше місць у Рівненській облраді, не висунув кандидатур на посаду голови та заступників облради, наступні за кількістю місць в облраді партії «Батьківщина», Радикальна партія та об’єднання «Свобода» змогли домовитися між собою стосовно цих посад.

На першому засіданні обласні депутати підтримали кандидатуру Володимира Ковальчука – представника Радикальної партії Олега Ляшка – на посаду голови облради. Його заступниками обрали представника партії «Батьківщина» Миколу Драганчука та свободівця Олексія Бучинського.

За кандидатуру Володимира Ковальчука проголосували 34 з 64 обласних депутатів, проти – 15, утрималися – 14 депутатів. У бюлетені було лише одне прізвище.

Напередодні голова Рівненської організації партії «Батьківщина» Микола Кучерук, якого називали основним претендентом на посаду голови, оголосив про відмову від цієї посади.

Безальтернативним було й голосування за кандидатури заступників. Першого заступника Миколу Драганчука і заступника Олексія Бучинського обрали 43 голосами «за».

Володимир Ковальчук – уродженець міста Здолбунова, випускник економічного факультету Національного університету водного господарства і природокористування. Працював у столичних банках, пізніше став приватним підприємцем, був радником голови Державного комітету лісового господарства України.

До обрання головою Рівненської облради Володимир Ковальчук був помічником народного депутата від Радикальної партії Сергія Рибалка, раніше був помічником відомого рівненського політика (нині покійного) Василя Червонія.

XS
SM
MD
LG