Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» і Радикальна партія покарали своїх партійців у Кривому Розі за «співпрацю» з «Опоблоком»


Партія «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» і Радикальна партія Олега Ляшка розпустили свої фракцію в новообраній міській раді Кривого Рогу чи міську організацію через те, що їхні депутати взяли участь у сесії міськради і спільно з депутатами від «Опозиційного блоку» проголосували за визнання представника «опозиціонерів» Юрія Вілкула обраним мером міста.

Президія політради «Батьківщини» на терміновому засіданні ввечері в середу не тільки розпустила свою фракцію в міськраді, а й виключила з партії обраних від неї міських депутатів у Кривому Розі, повідомила прес-служба партії. Раніше цього ж дня партія вирішила звільнити з посади голову своєї Криворізької міської організації і розпустити бюро міської організації. Причиною цих кроків «Батьківщина» назвала те, що обрані від неї депутати міськради голосували за оголошення члена «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула міським головою «попри незавершений підрахунок голосів».

А лідер Радикальної партії свого імені Олег Ляшко повідомив у фейсбуці, що вирішив розпустити міську організацію своєї партії у Кривому Розі, за те, що вони «продалися регіоналам», і звільнити з посади голову організації. За словами лідера партії, він також вимагає від усіх п’яти депутатів-радикалів у міській раді скласти мандати, бо вони «зрадили виборців».

Раніше в середу, 18 листопада, міська виборча комісія у Кривому Розі визнала Юрія Вілкула обраним міським головою, і міська рада прийняла в нього присягу мера. Тим часом вибори міського голови Кривого Рогу, другий тур яких відбувся в неділю, 15 листопада, викликали багато нарікань і заяв про сумніви в чесності їхніх офіційно встановлених результатів, за якими Юрій Вілкул («Опозиційний блок») переміг Юрія Милобога («Самопоміч») 752 голосами, або трохи більше як на 0,4 відсотка з близько 181 тисячі учасників голосування: за Вілкула проголосували 89 209 виборців (49,25%), за Милобога 88 457 (48,83%).

XS
SM
MD
LG