Доступність посилання

ТОП новини

Франція: головного розшукуваного через теракти в Парижі ще не знайшли


Під час спецоперації в Сен-Дені, 18 листопада 2015 року
Під час спецоперації в Сен-Дені, 18 листопада 2015 року

У Франції поліційна спецоперація в місті Сен-Дені, північній околиці Парижа, не призвела до виявлення підозрюваного головного організатора нападів у столиці Франції, повідомили силовики, за словами яких, саме Абдельхамід Абаауд був ціллю операції.

Як заявив прокурор Парижа Франсуа Моленc, Абаауда немає серед затриманих у перебігу рейду.

Щодо загиблих унаслідок операції, додав прокурор, наразі немає точних даних не тільки про їхні особи, а й навіть про точну кількість через те, що частина будинку, де це сталося, перетворилася на руїни.

За його словами, в цих руїнах знайшли ще одне, дуже понівечене тіло, крім двох загиблих, про яких було відомо раніше – одна жінка підірвала на собі пояс смертника, ще одного застрелив поліційний снайпер.

Як сказав Моленc, загалом у перебігу операції, що почалася ще на світанку і протривала понад сім годин, затримали вісім людей – сімох чоловіків і жінку.

Таким чином, заявив він, була нейтралізована «нова група терористів», які, судячи з їхніх озброєнь, організації й рішучості, були готові здійснити ще один теракт.

Неофіційні джерела говорять, що ціллю планованого нападу мав стати переважно діловий район Ла-Дефанс на захід від центральної частини Парижа.

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що рейд у Сен-Дені засвідчив, що його країна веде війну проти тероризму.

Минулої п’ятниці, 13 листопада, в кількох місцях у Парижі й околицях – у концертному залі й біля кількох ресторанів, кав’ярень і футбольного стадіону – майже одночасно сталися кілька нападів зі стріляниною й підривами вибухівки на поясах смертників. Наразі повідомляють про 129 загиблих і понад 350 поранених, серед яких багато перебувають у критичному стані. Відповідальність за напади взяло екстремістське угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG