Доступність посилання

ТОП новини

WADA визнала невідповідність антидопінгового агентства Росії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Всесвітнє антидопінгове агентство визнало таким, що не відповідає кодексові цієї організації, Російське антидопінгове агентство.

Як повідомила прес-служба WADA, рада цієї організації одноголосно затвердила ухвалене минулого тижня рішення її комісії про невідповідність РусАДА.

Тоді ж, у п’ятницю, 13 листопада Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) зупинила на невизначений термін членство Всеросійської асоціації легкої атлетики через скандал із уживанням допінгу; це означає, що російські легкоатлети не зможуть узяти участі в Олімпійських іграх 2016 року у Бразилії, якщо цю дискваліфікацію доти не знімуть, як і в інших легкоатлетичних змаганнях під егідою цієї міжнародної асоціації.

Таке рішення ухвалили по тому, як понад тиждень тому комісія WADA оприлюднила результати розслідування, яке з’ясувало, що російські легкоатлетичні й антидопінгові органи сприяли вживанню спортсменами заборонених допінгових препаратів і покривали таке вживання. Агентство тоді закликало дискваліфікувати через це російську легкоатлетичну асоціацію.

XS
SM
MD
LG