Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко присвоїв літаку Ан-26 ім’я загиблого в АТО військового Майбороди


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко присвоїв літаку Ан-26 (бортовий номер 35) 456 гвардійської бригади транспортної авіації Повітряних сил ЗСУ ім’я Дмитра Майбороди. Про це йдеться в указі, опублікованому на сайті президента.

«З метою увічнення пам’яті Героя України підполковника Майбороди, ураховуючи його особливі заслуги перед Батьківщиною, мужність та героїзм, незламність духу в боротьбі за незалежну Українську державу та зважаючи на високий професіоналізм, зразкове виконання поставлених завдань особовим складом 456 гвардійської бригади транспортної авіації Повітряних Сил ЗСУ постановляю присвоїти літаку Ан-26 ім’я Майбороди», – йдеться в указі.

Дмитро Майборода як командир екіпажу літака АН-26 з травня по липень 2014 року виконав 35 бойових вильотів для перевезення військових, озброєння, матеріально-технічних засобів в зону АТО, проводив евакуацію поранених та хворих.

Майборода загинув 14 липня 2014 року у Краснодонському районі Луганської області.

У грудні 2014 року президент України Петро Порошенко підписав указ про присвоєння звання Героя України військовослужбовцю Дмитру Майбороді (посмертно).

XS
SM
MD
LG