Доступність посилання

ТОП новини

За день на Донбасі зафіксовані 12 обстрілів з боку сепаратистів – штаб АТО


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

Загалом із 6-ї до 18-ї години на Донбасі зафіксовані 12 обстрілів з боку бойовиків, повідомляє прес-центр штабу АТО.

За даними штабу, з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї сепаратисти обстріляли Авдіївку, Мар’їнку, Красногорівку, Опитне та Майорськ.

«По Красногорівці також застосовувалися 82-міліметрові міномети. Двічі терористи вели вогонь безпосередньо по наших позиціях. Зокрема, по Мар’їнці ворог вів вогонь із гранатометів та стрілецької зброї, а Красногорівку обстріляли з автоматичного гранатомета», – мовиться у повідомленні.

Сепаратисти угруповання «ДНР» на своїх сайтах також заявляють, що за добу українські військові 12 разів порушували режим припинення вогню, а бойовики угруповання «ЛНР» про оперативну ситуацію не повідомляють.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Проте від початку листопада все частіше повідомляється про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

17 листопада в Мінську учасники контактної групи під час переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі вкотре наголосили на необхідності припинення порушень Мінських угод.

XS
SM
MD
LG