Доступність посилання

ТОП новини

Депутати погрожують поліцією у разі продовження скандального будівництва на Микільській Слобідці


Кілька депутатів Верховної Ради заявили, що викличуть поліцію, якщо будівництво скандального житлового комплексу «Сонячна Рів’єра» не зупиниться. Тим часом, мер Києва Віталій Кличко заявив, що будівництво на Микільській Слобідці має бути зупинене і без громадських слухань та згоди громади продовжуватися не буде. Будівельні роботи відновилися після місцевих виборів, другий тур яких закінчився 15 листопада.

Група народних депутатів, серед яких Віктор Чумак та Наталія Новак о 15:30 завтра мають прибути на будівництво разом з прокурором міста та представником Державної архітектурно-будівельної інспекції.

«Це буде акція зі спробою зупинити незаконне будівництво», – повідомила Радіо Свобода народний депутат від Блоку Петра Порошенка Наталія Новак. Вона зазначила, що у разі, якщо будівельники не припинять зведення будівель, вони викличуть міліцію.

«Із забудовником неодноразово і жорстко йшла мова, що необхідно враховувати думку громади. А місцеві мешканці вимагають від компанії-забудовника представити повний план розвитку території, будівництва соціальних об’єктів, інфраструктури для відпочинку мешканців мікрорайону. І це треба зробити. І повинні бути проведені громадські слухання. Будувати, незважаючи на думку громади, не вийде!» – заявив Віталій Кличко.

Водночас громадський активіст Анатолій Шаповал зазначає, що продовження будівництва неможливе, оскільки забудовник не має права користування землею.

«Ще 12 травня рішенням Господарського суду міста Києва земельну ділянку, де зводиться «Сонячна Рів’єра», забрали у «Терра Капітал» і віддали «Ощадбанку». 21 жовтня Київський апеляційний господарський суд залишив це рішення в силі. У забудовиника немає землі, а юрист «Укрбуду» прикривається тим, що цих даних іще немає у реєстрі!» – запевняє він.

Раніше журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Совбода та UA:Першого каналу, неодноразово висвітлювали будівництво на Микільській Слобідці і з’ясували, що до нього причетні бізнесмен Вагіф Алієв, син його бізнес-партнера Дмитро Капивин, депутат Київради Вадим Столар, а також бізнесмен Сергій Веселов, який посідає 57-у сходинку у рейтингу найбагатших українців за версією «Форбс Україна». Як виявили журналісти, усі ці бізнесмени мають дружні стосунки з мером Віталієм Кличком.

29 квітня цього року Київський апеляційний господарський суд видав ухвалу зупинити будівництво через протести місцевих жителів Микільської Слобідки, які через цю масштабну забудову втрачають єдину зону відпочинку в мікрорайоні.

Проте згодом цей самий суд ухвалою від 9 червня скасував заборону на проведення будівельних робіт між вулицею Микільсько-Слобідською та Броварським проспектом у Дніпровському районі Києва.

Таким чином колегія суддів дозволила зведення житлового комплексу «Сонячна Рів’єра», яке розпочалося, попри численні порушення під час землевідведення та отримання дозволів забудовниками.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG