Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко заявив про підтримку Україні з боку Італії


Маттео Ренці (л) і Петро Порошенко (п) під час виконання гімну України перед їхньою зустріччю, Рим, 19 листопада 2015 року
Маттео Ренці (л) і Петро Порошенко (п) під час виконання гімну України перед їхньою зустріччю, Рим, 19 листопада 2015 року

Президент України Петро Порошенко, який перебуває з офіційним візитом в Італії, заявив після низки зустрічей із італійськими керівниками, що отримав від них чіткі сигнали підтримки.

Із одного боку, йдеться про підтримкою в сфері безпеки, боротьби з корупцією, економіки та євроінтеграційних прагнень, повідомила прес-служба голови української держави.

Із іншого, мовиться в її повідомленнях, під час зустрічей наголошувалось, що Італія чітко стоїть на принципах необхідності повної імплементації мінських угод і продовження санкцій проти Росії до повного виконання нею мінських домовленостей.

Також пролунала підтримка з боку Італії прагнень України досягти безвізового режиму до країн «шенгену», особливо з урахуванням наявності численної громади українців в Італії.

У перебігу візиту Петро Порошенко зустрівся з керівництвом Італії – президентом Серджо Маттареллою, головою Ради міністрів (прем’єр-міністром країни) Маттео Ренці, головою Палати депутатів (нижньої палати) Парламенту Лаурою Болдріні, – а також із представниками української громади Італії.

Італія як член Європейського союзу і «Групи семи» підтримує Україну в її протистоянні агресії Росії і у здійсненні реформ. Але в політичних колах цієї країни також є сильні проросійські настрої, носії яких, зокрема, прагнуть домогтися від керівництва Італії скасування санкцій проти Росії незалежно від припинення Москвою агресивних дій щодо Києва.

XS
SM
MD
LG