Доступність посилання

ТОП новини

США: Палата представників підтримала обмеження програми прийняття біженців


У США Палата представників Конгресу значною більшістю голосів підтримала законопроект, що має на меті значно ускладнити процес перевірки претендентів на статус біженця з Сирії й Іраку.

Законопроект передбачає запровадження низки додаткових вимог до таких претендентів, що, за словами критиків, практично унеможливлять їм пройти таку посилену перевірку, щоб поселитися у США.

За словами ініціаторів законопроекту – республіканців, – такі посилені заходи виправдані у світлі терористичних нападів у Парижі минулого тижня.

Під час голосування в Палаті представників до республіканців приєдналося й багато демократів: документ ухвалений 289 голосами проти 137, тобто більш як двома третинами. Це означає, що ця палата Конгресу зможе подолати вето президента, яке Барак Обама вже обіцяв накласти, якщо закон пройде і в Сенаті. Наразі не відомо, коли законопроект такого ж змісту потрапить на розгляд і цієї палати.

Обама різко критикував цю ініціативу республіканців, заявляючи, що вже чинна система перевірок цілком достатня, а новий законопроект суперечить історичному принципові США – приймати в себе біженців і мігрантів.

XS
SM
MD
LG