Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони України заперечує причетність до постачання зброї «Ісламській державі»


Емблема Міністерства оборони України
Емблема Міністерства оборони України

Міністерство оборони України заявляє про недостовірність інформації, поширеної в іноземних ЗМІ, про закупівлі бойовиками зброї в Україні для угруповання «Ісламська держава».

«У зв’язку з появою у засобах масової інформації повідомлень щодо затримання Міністерством внутрішніх справ Кувейту бойовика «Ісламської держави», який нібито стверджує про закупівлю терористами зброї в Україні, повідомляється, що Міністерство оборони України та Збройні сили України не є уповноваженими державою посередниками у здійсненні зовнішньоекономічної діяльності у сфері експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення», – мовиться в повідомленні Міноборони.

Як наголосили у відомстві, Україна не виробляла і не здійснювала закупівлю згаданих у повідомленнях зенітно-ракетних комплексів FN-6 китайського виробництва, а також не надавала транзиту для їх переміщення.

«Крім того, ЗРК FN-6 не перебувають і ніколи не перебували на озброєнні Збройних сил й інших військових формувань України», – наголосили в Міноборони.

Раніше офіційне інформаційне агентство Кувейту KUNA повідомило, що кувейтська поліція заарештувала громадянина Лівану, який очолював мережу, що вербувала бойовиків «Ісламської держави» і збирала кошти для бойовиків. У повідомленнях також ішлося про те, що затриманий нібито укладав угоди на постачання зброї в Україні для подальшого переправлення її ісламістам.

При цьому, мовилося далі в повідомленні, серед інших арештованих членів мережі один торговець зброєю, громадянин Сирії, мав створену в Україні компанію, що мала на меті закуповувати переносні ракетні комплекси і системи радіозв’язку.

XS
SM
MD
LG