Доступність посилання

ТОП новини

Невідомі пошкодили дві електроопори на Херсонщині – ОДА


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Невідомі вранці 20 листопада пошкодили дві електроопори в Генічеському і Чаплинському районах Херсонської області, повідомляє оперативний черговий Херсонської обласної державної адміністрації.

«Аварійні, вибухотехнічні служби і правоохоронні органи виїхали на місце пошкодження для детального вивчення ситуації. Наразi територія пошкодження вважається місцем злочину, тому на даний момент оточена», – йдеться в повідомленні ОДА.

Як повідомили в Головному управлінні Нацполіції в Херсонській області, попередньо встановлено, що лінії електропередач пошкоджені невідомим вибуховим пристроєм.

У поліції повідомили про порушення справи за статтею «умисне знищення або пошкодження майна» (карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк).

Згідно з інформацією «Укренерго», внаслідок підривів електроопор електропостачання припинене за двома з чотирьох ліній елетропередач, що ведуть до Криму.

Це не перший випадок пошкодження електроопор в Херсонській області.

20 жовтня пошкодили опори ліній елетропередач «Мелітополь – Джанкой», за якими постачається електрика в Крим. Одна з них була замінована.

До цього, в ніч на 6 жовтня, невідомі пошкодили бетонну електроопору цієї ж високовольтної лінії.

XS
SM
MD
LG