Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: 1 військовий поранений у зоні АТО


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Протягом минулої доби на сході України у зоні проведення антитерористичної операції був поранений один український військовий, загиблих не було, повідомляє речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Він не уточнив, де був поранений військовий.

За словами Лисенка, найскладніша ситуація минулої доби була на ділянці фронту між автошляхами Донецьк-Дніпропетровськ і Донецьк-Запоріжжя, де бойовики вели вогонь зокрема безпосередньо по населених пунктах.

«Противник двічі застосував РСЗВ «Град», кожного разу випустивши два реактивних снаряди. Підкреслюємо, що цей обстріл вівся не по укріплених позиціях сил АТО, а безпосередньо по Красногорівці. Там же противник застосував 82-мм міномет, випустивши 3 міни. Окрім цього, на цих рубежах оборони – у Мар’їнці і Красногорівці – ворог здійснив до 10 збройних провокацій, не застосовуючи важкого озброєння», – сказав речник.

Крім того, за його словами, бойовики продовжили провокаційні обстріли поблизу Горлівки і Донецького аеропорту.

На Луганському напрямку бойовики порушували режим тиші лише на Бахмутській трасі, додав Лисенко.

В угрупованні «ДНР», що контролює частину Донецької області, заявили, що Збройні сили України 16 разів порушили режим припинення вогню: у селищах Гольмівське, Михайлівка, Озерянівка, Залізна Балка, шахти Гагаріна на горлівському напрямку, селах Старомихайлівка і Олександрівка на західній околиці Донецька і Саханка. Жертв і постраждалих немає, заявляють сепаратисти.

В угрупованні «ЛНР», що контролює частину Луганщини, заявили про «провокаційні обстріли» з боку українських силовиків в районі села Мар’ївка.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Проте від початку листопада все частіше повідомляється про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

17 листопада в Мінську учасники контактної групи під час переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі вкотре наголосили на необхідності припинення порушень Мінських угод.

XS
SM
MD
LG