Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: візит Олланда має стати кроком до широкої антитерористичної коаліції


Юрій Ушаков
Юрій Ушаков

У Кремлі висловлюють сподівання, що майбутній візит президента Франції Франсуа Олланда до Вашингтона і Москви стане кроком до створення широкої антитерористичної коаліції.

Помічник російського президента Юрій Ушаков заявив, що Володимир Путін зустрінеться з Олландом у Москві 26 листопада й обговорить координацію дій Франції і Росії з подолання тероризму.

19 листопада в Міноборони Росії заявили, що російські і французькі військові провели телефонні переговори для обговорення спільних зусиль із боротьби з угрупованням «Ісламська держава» в Сирії.

Франція, яка бере участь в операціях проти ісламістів у складі коаліції під керівництвом США, посилила авіаудари в Сирії після нападів у Парижі 13 листопада і закликала до створення широкої коаліції для боротьби з «Ісламською державою».

Росія почала власну кампанію бомбардувань у Сирії 30 вересня. У жовтні над Єгиптом був підірваний російський пасажирський літак, у якому загинули всі 224 людини на його борту, а єгипетський підрозділ угруповання «Ісламська держава» взяв на себе відповідальність за теракт, назвавши його відповіддю на втручання Росії в Сирії.

XS
SM
MD
LG