Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Милобог судиться з криворізькою ТВК через результати виборів


Юрій Милобог
Юрій Милобог

У Дніпропетровському окружному адміністративному суді розпочався розгляд судового позову кандидата від «Самопомочі» Юрія Милобога проти міської виборчої комісії Кривого Рогу.

Як поінформували юристи-представники кандидата, до позовної заяви вони долучили документи і клопотання – близько 300 аркушів, де є, за їхніми словами, інформація про порушення під час виборів.

Юристи «Самопомочі» зазначили, що справа має вирішуватися винятково в суді через «недовіру до нинішнього складу Центральної виборчої комісії, яка неодноразово дискредитувала себе». Інтереси Юрія Милобога в суді представляє троє юристів. Серед зауважень, які є у команди Милобога до міської ТВК, – оголошення результатів виборів до розгляду скарг їхнього кандидата.

Голова Криворізької ТВК Павло Гівель, присутній на суді, заявив, що представники Юрія Милобога почали подавати свої скарги вже після підписання ТВК протоколу про перемогу Юрія Вілкула.

Водночас у п’ятницю депутати Криворізької організації ВО «Батьківщина», виключені з партії через участь у скандальній сесії міськради, де Юрій Вілкул був оголошений мером, заявили, що виходять з партії, однак депутатських мандатів не складатимуть, адже вважають, що вибори в місті відбулись «чесно і справедливо».

«Оскільки ми більше не належимо до ВО «Батьківщина», ми будемо створювати свою групу у міськраді з шести депутатів. Те ж станеться і в райрадах. Від своєї програми ми не відмовляємося», – заявила колишній керівник міської організації ВО «Батьківщина» Ольга Бабенко.

16 листопада міський виборчком оголосив переможцем виборів міського голови у Кривому Розі чинного мера Юрія Вілкула. Згідно з інформацією ЦВК, за Вілкула проголосували 49,25% виборців, за його суперника від «Самопомочі» Милобога – 48,83% виборців. Різниця склала 752 голоси.

Юрій Милобог і його прихильники заявляють про фальсифікації на окремих дільницях міста, зокрема, вкидання бюлетенів «за Вілкула». В «Опозиційному блоці» ці звинувачення відкидають.

XS
SM
MD
LG