Доступність посилання

ТОП новини

У Малі без подробиць повідомили про закінчення штурму захопленого ісламістами готелю


Із захопленого готелю під час спецоперації виносять пораненого, Бамако, 20 листопада 2015 року
Із захопленого готелю під час спецоперації виносять пораненого, Бамако, 20 листопада 2015 року

Урядовці в Малі повідомили, що операція сил спецпризначення в захопленому ісламістами готелі з багатьма заручниками в центрі столиці Бамако завершилася.

Як заявив міністр безпеки Саліф Траоре, заручників у руках ісламістів більше не лишилося, нападників вибили з готелю Radisson Blu й його околиць, нині триває вистежування тих, хто втік.

Операцію здійснили малійські війська за підтримки спецпризначенців США і Франції, додав міністр.

За його словами, готель захопили вранці не менш як десять озброєних автоматами і гранатами людей, які при цьому вигукували «Аллах акбар».

Але даних про долю заручників, число загиблих та інших подробиць нині не наводять. Є лише повідомлення, що всередині готелю бачили кілька тіл.

Раніше повідомляли, що заручниками в готелі класу люкс опинилися 170 людей, серед них багато іноземців: 140 гостей готелю і 30 працівників. Потім з’явилися повідомлення, що звільнені були близько 80 людей і ще близько 30 зуміли втекти самі. Та ці цифри могли бути завищені: пізніше керівництво готелю повідомляло, що 138 людей усе ще були в руках нападників.

МЗС України ще не має даних, чи не було серед заручників українських громадян.

Північ Малі в 2012 році захопили ісламісти, дехто з яких має зв’язки з «Аль-Каїдою»; у січні 2013-го їх витіснили під час операції під керівництвом Франції. Відтоді ісламістські групи продовжують здійснювати напади в Малі.

У серпні внаслідок майже 24-годинного утримання заручників у готелі в центрі Малі загинули четверо солдатів, п’ять співробітників ООН і четверо нападників.

XS
SM
MD
LG