Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО: обстріли українських позицій тривали


Протягом дня в зоні антитерористичної операції бойовики продовжили обстрілювати позиції українських сил, переважно на донецькому напрямку, повідомив прес-центр штабу АТО.

Там, використовуючи гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю, вони вели провокаційний вогонь по Верхньоторецькому, Троїцькому, Пісках, Мар’їнці та Новгородському, повідомив речник АТО Леонід Матюхін.

На артемівському напрямку бойовики обстріляли Зайцево, Майорськ та Луганське, а на луганському напрямку Новотошківське.

«Військові сапери продовжують розмінування вздовж усієї лінії розмежування. У Сватовому вже розміновано понад 63 гектари території та знищено понад 26 тисяч вибухонебезпечних предметів», – додав речник.

Відео: Військове телебачення України

Сепаратисти з донецького угруповання «ДНР» іще пополудні заявляли про 16 порушень режиму припинення вогню українськими військовими за всю попередню добу. За їхніми заявами, були обстріляні селища Гольмівський, Михайлівка, Озерянівка, Залізна Балка, селище шахти Гагаріна – на горлівському напрямку, а також села Старомихайлівка й Олександрівка на західній околиці Донецька і село Саханка на півдні окупованої частини Донеччини, неподалік Маріуполя. Вони стверджують, що українські війська стріляли з мінометів калібру 82 і 120 міліметрів, озброєння БМП й БТР та стрілецької зброї.

Сепаратисти з луганського угруповання «ЛНР» протягом дня не виступали з заявами про своє бачення становища на фронті.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Проте від початку листопада дедалі частіше повідомляється про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

17 листопада в Мінську учасники контактної групи під час переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі вкотре наголосили на необхідності припинення порушень мінських угод.

XS
SM
MD
LG