Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС вирішили посилити заходи безпеки після паризьких терактів


Міністри внутрішніх справ і юстиції країн-членів Європейського союзу на зустрічі у Брюсселі домовилися про необхідність запровадити цілу низку заходів для підвищення безпеки після терактів у Парижі тиждень тому.

Серед схвалених заходів – посилення перевірок подорожніх на кордонах Євросоюзу, в тому числі і громадян країн ЄС, посилення контролю за обігом зброї, збільшення обсягу даних, що їх збирають про авіапасажирів, розширення обміну даними розвідки і правоохоронних структур чи посилення контролю за фінансовими операціями, що відбуваються поза банківською системою, – зокрема, в готівковому вигляді чи у вигляді електронних грошей «біткойн».

«Треба діяти твердо, швидко і з силою», – сказав після зустрічі Бернар Казнев, міністр внутрішніх справ Франції, з ініціативи якої і скликали це засідання.

Ці заходи мають на меті утруднити дії екстремістів, які можуть готувати нові теракти проти європейських країн.

Їх ухвалюють після нападів у Парижі 13 листопада, внаслідок яких загинули не менш як 120 людей, понад 350 були поранені і відповідальність за які взяло на себе екстремістське угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG