Доступність посилання

ТОП новини

Крах диктаторського режиму зірвав плани ліквідації України – Порошенко в річницю Євромайдану


Президент України Петро Порошенко звернувся до співвітчизників у другу річницю початку події Євромайдану.

«Лише два роки відділяють нас від початку Революції гідності, але її історичний масштаб вже очевидний. Крах диктаторського режиму зірвав плани з ліквідації України, її перетворення на підпорядковану Кремлю малоросійську автономію, керовану п’ятою колоною», – вказав Порошенко.

Водночас задекларовані учасниками тих подій цілі, приєднання України до європейської родини, ще не досягнуті, визнав голова держави.

«Говорити про завершеність можна буде лише тоді, коли ми виконаємо програму європейських змін, яку сформулювали і поставили на порядок денний мільйони людей, що вийшли на майдани», – відзначив президент України.

Відео з Youtube-каналу Адміністрація президента України

Частиною цих змін Порошенко назвав підписаний ним «пакет так званих безвізових законів», а також те, що « завершився процес ратифікації угоди про асоціацію всіма 28 членами Європейського союзу».

Також у День Гідності та Свободи президент Петро Порошенко разом з рідними та близькими героїв Небесної Сотні вшанував пам’ять загиблих учасників Революції гідності.

Петро Порошенко, його дружина Марина та діти героїв, чиї батьки захистили право України на європейське майбутнє, встановили лампадки до пам’ятного Хреста на Алеї Героїв Небесної сотні, що розташований на місці масового розстрілу 20 лютого учасників протестів на вулиці Інститутській.

21 листопада українці відзначають День Гідності та Свободи. Рівно два роки тому розпочалися перші протести української громадськості у відповідь на рішення уряду України на чолі з Миколою Азаровим про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

XS
SM
MD
LG