Доступність посилання

ТОП новини

Херсонщина: ремонт електроопор не починають через протистоянням активістів з силовиками


Силовики намагаються відтіснити активістів, Херсонщина, 21 листопада 2015 року
Силовики намагаються відтіснити активістів, Херсонщина, 21 листопада 2015 року

Учасники блокади на адміністративному кордоні Криму продовжують перешкоджати початку ремонтних робіт на місці обвалення електроопор у Херсонській області. Як повідомляє кореспондент Крим.Реаліі, у суботу, 21 листопада, там зібралося близько 100 активістів.

На місце прибули правоохоронці на чолі з колишнім заступником начальника Херсонської міліції, а нині керівником департаменту МВС з протидії наркозлочинності Іллею Ківою. Вони спробували відтіснити учасників блокади, після чого виникла невелика бійка.

Наразі правоохоронці та учасники акції вишикувалися один навпроти одного, йдуть переговори між Іллею Ківою та координатором акції Ленуром Іслямовим. Активісти не виключають, що правоохоронці «почнуть штурм».

20 листопада на території Херсонської області у результаті вибуху, ймовірно, протитанкових мін, зруйновано дві залізобетонні опори та пошкоджено ще дві опори високовольтних ліній електропередач, по яких йде електропостачання до Криму.

Координатор акції щодо блокаді Криму Ленур Іслямов повідомив Крим.Реаліі, що учасники акції планують блокувати ремонт лінії електропередач.

Підприємство «Укренерго» повідомило у п’ятницю про критичний характер пошкоджень опор і можливе відключення від електрики Криму, частини Херсонської та Миколаївської областей.

У Міністерстві енергетики Росії заявили, що на півострові у готовність приведені резервні джерела електропостачання.

Кримський півострів забезпечується електроенергією з материкової України. Після анексії Криму Росією у 2014 році на півострів почали завозити мобільні генератори.

XS
SM
MD
LG