Доступність посилання

ТОП новини

Активісти і силовики домовилися щодо ремонту електроопор на Херсонщині


Противникам ремонту електроопор у Херсонській області і силовикам вдалося домовитися, повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

У суботу увечері учасники акції «громадянська блокада» Криму пустили до опор співробітників «Укренерго», щоб ті провели заземлення. Інші роботи енергетики проводити не будуть.

У відповідь озброєні співробітники правоохоронних органів зняли оточення біля повалених електроопор. Коли вони покидали місце, учасники акції скандували: «Слава Україні!». Разом з тим, активісти блокади встановили тут намет і не мають наміру розходитися.

Співробітники правоохоронних органів, які прибули на місце обвалення електроопор у Чаплинку Херсонської області, пояснили свої дії тим, що вони намагалися забезпечити безпеку учасників акції, а не ремонт повалених електроопор. Про це повідомив керівник департаменту МВС з протидії наркозлочинності Ілля Ківа, присутній на місці інциденту.

Раніше у суботу на місці обвалення електроопор у Чаплинці між учасниками блокади, що перешкоджали початку ремонтних робіт, і силовиками стався конфлікт. Виникла невелика бійка.

20 листопада на території Херсонської області у результаті вибуху, ймовірно, від протитанкових мін, зруйновані дві залізобетонні опори та пошкоджені ще дві опори високовольтних ліній електропередач (ЛЕП), якими йде електропостачання до Криму.

Координатор акції з блокади Криму Ленур Іслямов заявив Крим.Реалії, що учасники акції мають намір блокувати ремонт ЛЕП.

Підприємство «Укренерго» повідомляє про критичний характер пошкоджень опор ЛЕП і допускає повне відключення від електрики Криму і частини Херсонської та Миколаївської областей.

Міністерство енергетики Росії повідомляє, що через можливе відключення електрики в Криму, на півострові підготували резервні джерела електропостачання.

Керівництво Херсонської області заявило про намір звернутись до Ради національної безпеки і оборони України з проханням передбачити кошти на охорону енергокоридору на Крим і з метою не допустити розбалансування енергосистеми України.

XS
SM
MD
LG