Доступність посилання

ТОП новини

Травмованим учасникам Євромайдану призначать виплати


У Києві, біля хреста Героям Небесної сотні поклали квіти з нагоди другої річниці початку Євромайдану, 21 листопада 2015 року
У Києві, біля хреста Героям Небесної сотні поклали квіти з нагоди другої річниці початку Євромайдану, 21 листопада 2015 року

Всім учасникам Євромайдан, які отримали тілесні ушкодження, призначать виплати, повідомив у суботу, 21 листопада, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на зустрічі з учасниками тих подій.

Раніше у суботу, у день відзначення Дня свободи і гідності, у Києві встановили меморіал з фотографіями загиблих на майдані Незалежності під час сутичок між протестувальниками та силовиками у лютому 2014 року. Біля меморіалу – стенд з написом «Ми все бачимо. Небесна сотня».

Потім відбувся мітинг, присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих.

Президент України Петро Порошенко виступив зі зверненням до народу.

День свободи і гідності був заснований у 2005 році ще президентом Віктором Ющенком, але потім скасований наступним главою держави Віктором Януковичем. Президент Петро Порошенко у листопада 2014 року поновив це свято, приурочивши його до річниці початку Євромайдану.

21 листопада 2013 близько тисячі киян вийшли на майдан Незалежності, протестуючи проти рішення тодішнього уряду Миколи Азарова відкласти підписання угоди про асоціацію з ЄС.

У ніч на 30 листопада сталася сутички демонстрантів, переважно студентів, з силовиками. Ці події вивели на вулиці сотні тисяч людей.

XS
SM
MD
LG