Доступність посилання

ТОП новини

Протестувальники під Адміністрацією президента: «Порошенка на гілляку!»


Учасники пікету під Адміністрацією президента України, Київ, 21 листопада 2015 рік
Учасники пікету під Адміністрацією президента України, Київ, 21 листопада 2015 рік

Під будівлю Адміністрації президента України у Києві у суботу увечері прийшли приблизно 200 людей із державними українськими та кримськотатарськими прапорами, символікою «Правого сектору» та портретом Шевченка. Вони зібралися на знак протесту проти дій силовиків, які оточили учасників акції, що перешкоджали ремонту пошкоджених електроопор у Чаплинці Херсонської області.

Як повідомляє кореспондент Крим.Реалії, присутні скандують «Слава Україні!». Також чути гасла: «Порошенка на гілляку!», «Крим – це Україна». Співробітникам міліції вони кричать: «Не тих охороняєте!».

До працівників правоохоронних органів, що стежать за порядком біля будівлі Адміністрації президента, також прибуло підкріплення з числа співробітників Національної гвардії та поліції.

На місце прибули карети «швидкої допомоги».

У суботу, 21 листопада, на місці обвалення електроопор у Чаплинці Херсонської області між учасниками блокади, що перешкоджали початку ремонтних робіт, і правоохоронними органами стався конфлікт. Виникла невелика бійка.

Після переговорів силовики зняли оточення біля елетроопор, а учасники блокади дали можливість співробітникам «Укренерго» провести заземлення. Інших ремонтних робіт тут проводитись не буде.

20 листопада на території Херсонської області у результаті вибуху, ймовірно, від протитанкових мін, зруйновані дві залізобетонні опори та пошкоджені ще дві опори високовольтних ліній електропередач, якими йде електропостачання до Криму.

Координатор акції з блокади Криму Ленур Іслямов заявив Крим.Реалії, що учасники акції мають намір блокувати ремонт ліній електропередач.

Підприємство «Укренерго» повідомляє про критичний характер пошкоджень опор і допускає повне відключення від електрики Криму і частини Херсонської та Миколаївської областей.

Міністерство енергетики Росії повідомляє, що через можливе відключення електрики в Криму, на півострові підготували резервні джерела електропостачання.

Керівництво Херсонської області заявило про намір звернутись до Ради національної безпеки і оборони України з проханням передбачити кошти на охорону енергокоридору на Крим і з метою не допустити розбалансування енергосистеми України.

XS
SM
MD
LG