Доступність посилання

ТОП новини

У Херсоні відзначили День гідності молебнем, мітингом та флешмобом


Відзначення річниці Євромайдану у Херсоні, 21 листопада 2015 року
Відзначення річниці Євромайдану у Херсоні, 21 листопада 2015 року

Молебнем, у якому взяли участь священики УПЦ КП і Української автокефальної церкви, а також святковою ходою, мітингом і флешмобом відзначили у Херсоні другу річницю Революції гідності.

Під час молебню настоятель Свято-Покровського храму УПЦ КП, протоієрей Сергій Чудинович виступив з проповіддю, у якій побажав усім, «щоб за Божою допомогою скоріше настали часи, коли Україна буде робити вибір не між життям і смертю, а між хорошим та прекрасним, між талановитим та геніальним».

На мітингу виступили активісти херсонського Євромайдану, які згадали події, що відбувалися два роки тому, і зазначили, що найзначніше досягнення Революції гідності – поява серед посадовців та депутатів значної кількості патріотично налаштованих людей, які стали рушійною силою реформ. Активісти також зауважили, що багато чого ще не вдалося досягти, підтвердженням чого, на їхню думку, став реванш екс-регіоналів на місцевих виборах у деяких містах і районах області.

Під час флешмобу близько ста херсонців утворили слово «вільні».

21 листопада 2013 близько тисячі киян вийшли на майдан Незалежності, протестуючи проти рішення тодішнього уряду Миколи Азарова відкласти підписання угоди про асоціацію з ЄС.

У ніч на 30 листопада сталася сутички демонстрантів, переважно студентів, з силовиками. Ці події вивели на вулиці Києва та інших українських міст сотні тисяч людей.

XS
SM
MD
LG