Доступність посилання

ТОП новини

Стець звернеться до МВС через побиття журналістки ATR


Журналістка телеканалу ATR Гульсум Халілова
Журналістка телеканалу ATR Гульсум Халілова

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець планує звернутися до МВС з вимогою про порушення кримінального провадження за фактом побиття журналістки першого кримськотатарського телеканалу ATR Гульсум Халілової. Вона висвітлювала конфлікт на місці обвалення елетроопор у Чаплинці Херсонської області між учасники блокади і силовиками.

«Сьогодні під час розблокування силами Національної гвардії опор електропостачання, які були нещодавно підірвані у Чаплинському районі невідомими особами, від дій силовика постраждала журналістка кримськотатарського телеканалу ATR Гульсум Халілова. Дівчина отримала удар прикладом у живіт», – написав Стець у суботу увечері на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, «подібні дії проти журналістів, тим більше у День гідності, плямують гідність України, яка має бути правовою державою, що забезпечує журналістам право на професію».

«Офіційне звернення до МВС про порушення кримінальної справи за злочин, скоєний проти Гульсум Халілової, буде зареєстроване вже завтра вранці!» – зазначив Юрій Стець.

Міністра підтримав і член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за квотою президента України Сергій Костинський.

«Напад на кореспондента ATR має бути оперативно розслідуваний. Силовик, який вдарив Гульсум, повинен понести кримінальне покарання», – написав Костинский у Facebook.

Раніше про побиття Гульсум Халілової повідомив заступник директора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв.

У суботу, 21 листопада, на місці обвалення електроопор у Чаплинці Херсонської області між учасниками блокади, що перешкоджали початку ремонтних робіт, і правоохоронними органами стався конфлікт. Виникла невелика бійка.

Після переговорів силовики зняли оточення біля елетроопор, а учасники блокади дали можливість співробітникам «Укренерго» провести заземлення. Інших ремонтних робіт тут проводитись не буде.

20 листопада на території Херсонської області у результаті вибуху, ймовірно, від протитанкових мін, зруйновані дві залізобетонні опори та пошкоджені ще дві опори високовольтних ліній електропередач, якими йде електропостачання до Криму.

XS
SM
MD
LG