Доступність посилання

ТОП новини

У Чаплинці підірвали пошкоджені опори ЛЕП


Пошкоджена від вибуху ЛЕП, Чаплинка, 21 листопада 2015 року
Пошкоджена від вибуху ЛЕП, Чаплинка, 21 листопада 2015 року

Колишній заступник начальника міліції Херсонщини, нині керівник департаменту МВС України щодо протидії наркозлочинності Ілля Ківа повідомляє про підрив опор лінії електропередач (ЛЕП) у Чаплинці Херсонської області.

«Щойно підірвали опори», – написав Ківа у суботу пізно ввечері на своїй сторінці у Facebook.

Журналіст Осман Пашаєв з місця події підтверджує цю інформацію і додає, що йдеться про раніше пошкоджені опори.

«Щойно на Чаплинці прогримів вибух. Підірвали пошкоджені опори», – зазначив Пашаєв.

Більше інформації наразі немає.

Між тим користувачі соціальних мереж повідомляють про відключення електрики у Сімферополі та Алушті.

Перед цими Ілля Ківа повідомив про завершення робіт щодо заземлення пошкоджених опор.

«Ремонтні роботи щодо заземлення пошкодженої високовольтної лінії у районі Чаплинці завершені, сили МВС висунулися у розташування батальйону «Херсон»», – зазначав Ківа.

У суботу увечері лідери кримськотатарського народу запевнили мітингувальників під Адміністрацією президента, що домовилися з Петром Порошенком про те, що конфлікт довкола постачання електрики до Криму владнають.

21 листопада на місці обвалення електроопор у Чаплинці Херсонської області між учасниками блокади, що перешкоджали початку ремонтних робіт, і правоохоронними органами стався конфлікт. Виникла невелика бійка.

Після переговорів силовики зняли оточення біля елетроопор, а учасники блокади дали можливість співробітникам «Укренерго» провести заземлення. Інших ремонтних робіт тут проводитись не буде.

На знак протесту проти дій силовиків представники кримськотатарського народу зібралися на пікет біля Адміністрації президента України. Вони заявили, що побоюються розгону акції щодо блокади Криму у Херсонській області. Активісти вимагали відвести силовиків, які оточили учасників блокади.

20 листопада на території Херсонської області у результаті вибуху, ймовірно, від протитанкових мін, зруйновані дві залізобетонні опори та пошкоджені ще дві опори високовольтних ліній електропередач, якими йде електропостачання до Криму.

XS
SM
MD
LG