Доступність посилання

ТОП новини

Волиняни вшанували Небесну Сотню і загиблих в АТО


Волиняни вшанували Небесну сотню і Героїв АТО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:42 0:00

Волиняни вшанували Небесну сотню і Героїв АТО

Панахиди за Небесною Сотнею провели лучани у суботу, 21 листопада, біля могили героя України Василя Мойсея на Меморіальному комплексі «Вічна Слава» та на Театральному майдані біля стели загиблим захисникам.

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл нагадав землякам, що їхні герої пішли на захист цивілізованого суспільства «проти сірості і дикості, яку нав’язували».

Увечері на Театральному майдані Луцька зібралися активісти Євромайдану. У виступах самооборонців, учасників АТО та волонтерів ішлося про те, що люди, які повернулися з Майдану, мають активніше йти у владу.

Самооборонець Павло Данильчук зазначив, що результат, який отримали волиняни на місцевих виборах, не відповідає реальним прагненням людей щодо оновлення владних інституцій.

Луцькі волонтери закликали волинян не припиняти допомогу військовис, оскільки вони, як і раніше, потребують теплих речей, медикаментів та продуктів.

21 листопада 2013 близько тисячі киян вийшли на майдан Незалежності, протестуючи проти рішення тодішнього уряду Миколи Азарова відкласти підписання угоди про асоціацію з ЄС.

У ніч на 30 листопада сталася сутички демонстрантів, переважно студентів, з силовиками. Ці події вивели на вулиці Києва та інших українських міст сотні тисяч людей.

XS
SM
MD
LG