Доступність посилання

ТОП новини

У суботу бойовики на Донбасі продовжували обстріли – штаб АТО


У штабі АТО заявляють, що упродовж суботи, 21 листопада, бойовики на Донбасі продовжили обстріли українських позицій.

«Сьогодні, у зоні проведення АТО терористи продовжували вести неприцільний вогонь у бік наших позицій на Донецькому та Артемівському напрямках. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї загарбники обстрілювали Піски, Мар’їнку, Зайцеве та Майорськ. А по Красногорівці вели вогонь з мінометів та гранатометів», – повідомив речник штабу АТО Леонід Матюхін.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Бойовики угруповання «ДНР» заявляють про обстріли з боку українських військових позицій сепаратистів, зокрема у селищах Спартак та Жабичеве. А сепаратисти угруповання «ЛНР» заявляють, що українська сторона продовжує нарощувати сили вздовж лінії розмежування.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Проте від початку листопада все частіше повідомляється про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

17 листопада в Мінську учасники контактної групи під час переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі вкотре наголосили на необхідності припинення порушень мінських угод.

XS
SM
MD
LG