Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: вночі на Донбасі бойовики 40 разів відкривали вогонь


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

Від 18:00 до 6:00 проросійські бойовики 40 разів відкривали вогонь вздовж усієї лінії розмежування, з них 30 обстрілів – на донецькому напрямку.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, сепаратисти вели вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по Пісках, Мар’їнці, Авдіївці та Первомайському.

За даними штабу, на артемівському напрямку бойовики обстріляли Зайцеве, а на луганському – з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї – місто Щастя, а на маріупольському – Широкине.

«Також загарбники вели прицільний вогонь по наших позиціях у Мар’їнці, Широкиному та Чермалику, застосовуючи гранатомети та стрілецьку зброю», – додають українські військові.

В угрупованні «ДНР», що контролює частину Донецької області, заявили, що українські військові обстріляли селища Трудовська та Олександрівка біля Донецька.

В угрупованні «ЛНР», що контролює частину Луганщини, заявили, що не зафіксували фактів порушення режиму припинення вогню.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Проте від початку листопада все частіше повідомляється про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG